Tomatklubben

Tomatklubben

Håslöv 23/3 2017

OdlingPosted by Admin Sat, April 15, 2017 19:44:31


Hej alla trädgårdsälskare, nu är det vår på riktigt här i Skåne och plantor överallt. Bina har börjat flyga och den ena trangruppen efter den andra passerar över oss då vi är ute och jobbar med odlingsbänkarna, fruktträden och bärbuskarna. Blåduvorna liksom ringduvan och andra flyttfåglar har anlänt och förbereder häckning. Vi har en ljuvlig tid framför oss.

Tomaterna för odling i kallväxthuset är redan 10-15 cm höga och busktomaterna för plasttunnel och ute i svarta krukor är just sådda. I växthuset växer rädisor och sallat och aprikoser och persikor blommar och sysselsätter en humla som övervintrat där, de första grodorna har vaknat vid dammen och det är varmt och gott med dryga 20 grader när solen lyser. Ute har det inte varit över 10 grader ännu och i natt var det vitt på marken av frost. Sonen har redan satt dom första potatisarna under dubbla fiberdukar och i odlingslanden finns ännu brysselkål och grönkål att skörda liksom höstsådd spenat. Vitlöken är 5 cm hög och växer varje dag.

Jag gläder mig åt att min fina tomatbok trycks i ny upplaga liksom min grönsaksbok för alla som vill lyckas med ekoodling. Den värsta packningsrushen är över för tomatfrön men ännu är det några timmars jobb varje dag.

Jag önskar er en riktig trevlig vår och tänk på att odla allt vad ni kan för bättre och hälsosam mat och en fantastisk hobby. Glöm inte lite blommor för våra sinnes skull.

(cikoriasallat som snart kan skördas sådd i september 2016)